UDRUGA RODITELJA DJECE S KOHLEARNIM IMPLANTOM - WWW.PUZNICA.HR

Put prema odluci o kohlearnoj implantaciji

Primjena kohlearnog implantata nije automatizam, a niti je rješenje za svako dijete. Osim vlastite motivacije za tim činom nužno je sagledati niz aspekata i medicinskih i rehabilitacijskih, a i financijskih.

Mišljenje otorinolaringologa s Klinike za dječje bolesti Zagreb i otorinolaringologa i audiologa s Poliklinike SUVAG, o mogućoj kandidaturi za operaciju, upućuju vas na niz pretraga. Jedno od ključnih mjesta je Klinička bolnica «Sestre milosrdnice», Vinogradska cesta 29, gdje tim prof. dr. sc. Borisa Pegana obavlja kohlearnu implantaciju.

Mišljenje prof. dr. Pegana i njegovih suradnika o medicinskim aspektima implantacije nezaobilazno je na putu do donošenja odluke, ali i za potvrdu o realnim mogućnostima operacije za vaše dijete.

Ukoliko je dijete kandidat za operaciju odluka o operaciji samo je vaša.

Svakako razgovarajte s roditeljima djece s kohlearnim implantatom. Njihova vam pozitivna i negativna iskustva mogu pomoći pri donošenju odluke. Do njih možete doći preko Udruge. Možete ih sresti i na Poliklinici SUVAG. Razgovarajte s roditeljima djece koja imaju slušna pomagala. Steknite uvid u iskustva odraslih gluhih osoba. Operativno se može većina potrebnih pretraga obaviti posredstvom Centra za umjetnu pužnicu i nove tehnologije SUVAG-a.